- Studenten MBO/HBO/WO + volwassenen
Van middelbare scholier naar MBO/HBO/WO of volwassenen die (weer) gaan studeren?
Word je als middelbare scholier nog redelijk "aan de hand" genomen dan is dat best even wennen als nieuwbakken student. Vol goede moed aan de slag gaan en al snel ontdekken dat dit toch "andere koek" is. Het ging je op de havo of het VWO dacht je toch redelijk af.
Dat kan wel even schrikken zijn als je met veel nieuwe dingen te maken krijgt in deze nieuwe periode van je leven.

Heel veel veranderingen!
Bijvoorbeeld als je een heel boek moet verwerken per vak in één periode en afsluiten met een pittig tentamen. De agenda is nóg voller geworden met misschien lange reistijden, sport, hobby's, vrienden, studentenvereniging en misschien ook nog een aantal uurtjes werken per week. De druk van de benodigde puntjes, voor het eerste jaar binnenhalen kan zwaar zijn. Langer doen over je studie dan gedacht is helaas behoorlijk kostbaar geworden! Ook wordt er van je verwacht dat je nog meer zelfstandig kunt studeren. Je moet op zoek naar een gezonde balans tussen inspanning en ontspanning. Dat alles bij elkaar vergt een hele goede planning, veel discipline én motivatie!

Studiestress?
Heel veel studenten worstelen met studieproblemen en ervaren hierdoor veel stress. Dit kost dan ook veel energie en staat ook het plezier van de studie in de weg. Het komt ook voor dat studenten gestart met een WO opleiding toch een HBO opleiding gaan doen of een extra jaar nodig hebben om het studeren onder de knie te krijgen. Ik hoor dan ook regelmatig; "de middelbare school?, dat is peanuts vergeleken bij wat ik nu allemaal doe en moet doen!". De weg naar het diploma toe is in mijn beleving dan ook net zo belangrijk of misschien wel belangrijker!

Ontspannender studeren
Een steuntje in de rug kan een beginnende student dus goed gebruiken. Maar zeker ook de student die al wat langer studeert en nog regelmatig flink in de stress zit heeft behoefte aan rustiger, efficiënter en effectiever studeren.

Volg daarom een cursus specifiek gericht op studenten én volwassenen die (weer opnieuw) de boeken induiken. Ook na je studie zal je nog veel aan alle technieken en tools hebben in je werkend leven. Ook dan wordt er van je verwacht dat je een cursus of een opleiding volgt om bij te blijven.

Weer studeren naast.....?
Volwassenen die naast gezin, baan en andere verplichtingen ook (weer) willen studeren na een lange tijd er uit te zijn geweest zullen veel profijt hebben! Even weer een studie oppakken is zo simpel nog niet is vaak de ervaring. Mijn begeleiding helpt je zeker een stuk sneller op weg en bied je kansen om de opleiding beter vol te houden en af te kunnen ronden!

Je dromen waarmaken?
Inmiddels heb ik al vele studenten kunnen begeleiden bij het studeren. In kleine groepjes en individueel "op maat" van alle leeftijden. Dus ook volwassenen die een (nieuwe) studie oppakken! Ik kom veel volwassenen tegen die, zoals ik vaak hoor zeggen, "eindelijk de stap hebben genomen" om te willen doen waar ze altijd al van hebben gedroomd. Maar er nog steeds niet van is gekomen. Vaak is er dat NU of NOOIT gevoel! Ik zou zeggen; ga er voor en vindt een manier waarop jij het kan doen!

Functie eisen, bijblijven en carrière (switch).
Ook spreek ik geregeld volwassen studenten die opnieuw de boeken in "moeten" duiken omdat er nieuwe eisen worden gesteld aan de eigen functie die zij hebben of dat een vervolgstap in de cariëre dat van hen vraagt. Veel van deze studenten ervaren "het er weer in moeten komen" als "behoorlijk pittig". Best pittig is dat je kan ervaren dat hoe je vroeger studeerde niet meer zo goed werkt. Als je dan een paar keer geen voldoende haalt dan kan dat behoorlijk demotiverend zijn! Daarnaast heb je nog te maken met de vele andere verplichtingen die steeds voorrang lijken te krijgen. Zo had je dat zelf niet bedacht! De eens zo aantrekkelijke studie wordt een steeds zwaarder blok aan je been. Je voelt je teleurgesteld, gefaald en vast nog wel andere dingen. Je weet niet meer waar te beginnen en wat je moet doen.

Repeat after me: I can do this!
Als het vlammetje bij je blijft branden en de wil om weer grip op je studie te krijgen, ga ik graag samen met jou actief aan de slag! Niet de inhoud van de stof staat centraal ( daar heb je jouw docenten voor). Wel je motivatie, de eigen verwachtingen, je studieaanpak en jouw persoonlijke planning rond alle andere belangrijke zaken in het leven. Weer grip krijgen op je studie is een boost voor je zelfvertrouwen en voor je motivatie! Je ervaart weer hoe fantastisch en leuk het is om te groeien, te leren, jezelf en je leven te verrijken.

Study smarter, not harder.
Mijn begeleiding is natuurlijk nooit alleen de oplossing. Het studeren is en blijft gewoon hard werken, zeker naast bijvoorbeeld werk, gezin en/of mantelzorg. Als jouw persoonlijk studiecoach begeleid ik je om zelf weer de controle te krijgen over je eigen leerproces en dat te integreren in het drukke dagelijkse leven dat van dag tot dag soms niet te voorspellen is. "But hey, that's life"!

Met mijn ruime ervaring met (volwassen) studenten help ik ook jou graag je doelen te bereiken! Heel veel studenten heb ik in een korte tijd (weer) goed op weg kunnen helpen. De afgelopen jaren heb ik mijzelf kunnen specialiseren in de volwassen student die vaak op afstand studeert. Ook op afstand begeleiden is een mogelijkheid!

Ik maak daarom graag met jou een persoonlijke afspraak om jouw wensen en doelen te bespreken. Dat kan telefonisch, in mijn praktijk of op een andere locatie in overleg (mits binnen redelijke afstand).
Deze intake is vrijblijvend en kosteloos. Je bent welkom en ik kijk er naar uit om kennis met je te maken!


Vriendelijke groet,

Natalie Peschier,
Jouw studiecoach, trainer studievaardigheden en mentor hbo studenten.

Want more Brighties©?